4 0
Lencsés tészta

Share it on your social network:

Vagy egyszerűen kimásolhatja és megoszthatja ezt az URL

Hozzávalók

Az adagok beállítása:
0.3 dkg fokhagyma
0.5 dkg cukor
3 dkg olivaolaj
6 dkg sűrített paradicsom
7 dkg vöröshagyma
25 dkg száraztészta
25 dkg lencse

Tápanyag-információ

17g
Fehérje
6g
Zsír
60g
Szénhidrát
358k
Kalória

Könyvjelző ezt a receptet

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lencsés tészta

Jellemzők:
  • Vegán
Konyha
  • Szolgál 6
  • Közepes

Hozzávalók

Utasítás

Részvény

Lencsés tészta (1 adaghoz Kalóra:357,8 kcal)

Lépések

1
Kész

A megmért lencsét átválogatjuk, ha esetleg kavicsot vagy más idegen tárgyat találunk a szemek között azt eltávolítjuk. Megmossuk alaposan hideg vízzel, majd egy lábosba helyezzük és felöntjűk vízzel. Magas hőfokozaton 10 percig forraljuk.

2
Kész

A forralt lencse után maradt barnás főzőlét kiöntjük és felöntjük a lencsét tiszta vízzel ( 1600 gramm. amit előzőleg a vízforralóban felmelegítettünk). Folytatjuk a lencse főzését. A lábasra visszahelyezzük a fedelét.

3
Kész

A vöröshagymát felaprítjuk a multimixerben, a paradicsomot pépesítjük ugyancsak a multimixer segitségével. A fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük apró darabokra. Az előkészített hozzávalókat a lencséhez adjuk.

4
Kész

Olivaolajat öntünk a lencséhez.

5
Kész

Forrás előtt (10 perccel) sót, cukrot adunk hozzá és megkeverjük. Ha a lábasban sok a főzőlé a forralást folytatjuk, de már fedél nélkül ahhoz hogy koncentráltabb állagú legyen a lencse (a képen láthatóan).

6
Kész

Közben a tésztát 10 percen át főzzük (nem főzzük meg teljesen nehogy összeragadjon a lencsével a hőmérséklet hatására a lábosban). Hozzáadjuk a lencséhez a tésztát és 5 percen át forraljuk.
Jó étvágyat,

Dietak1900

Recept vélemények

Átlagos értékelés:
(4)
Összes vélemény:1
Ντόρα

Nagyszerű recept, én úgy készítettem el hogy több paradicsomot adtam hozzá. Finom lett igy is.

előző
Húsos makaroni sajttal
következő
Paradicsomos Babfőzelék
előző
Húsos makaroni sajttal
következő
Paradicsomos Babfőzelék

Megjegyzés hozzáadása